Metoda Silva

Metoda Silva reprezintă un program educativ internaţional privind dezvoltarea minţii şi controlul stresului.

Programul se bazează pe descoperiri ştiinţifice referitoare la utilizarea mai eficientă a creierului şi a minţii. Cercetările au fost iniţiate în anul 1944, cea dintâi prezentare a Metodei  Silva fiind sub formă de Cursuri de bază, conduse de fondatorul lor, dl. José Silva, în anul 1966, în localitatea Amarillo, statul Texas, S.U.A.

În prezent, după peste 50 de ani de activitate, aproape 800 de instructori predau Metoda Silva în peste 30 de limbi, în 110 ţări ale lumii. Numărul absolvenţilor Metodei Silva din toată lumea depăşeste 6 milioane de persoane.

În România Metoda Silva a început să fie cunoscută din anul 1994 şi în acest moment înregistrează peste 7 mii de absolvenţi. Cursurile Metodei Silva sunt foarte apreciate datorită muncii intensive de programare a dezvoltării Metodei Silva iniţiată de lectorul Rajko Kuzmanović, principalul promotor al cursurilor de bază (SLS şi SIS) şi al cursurilor superioare.