Important de stiut

Confesiunea unui practicant Silva – Dupa 25 de ani

Rajko Kuzmanović – O confesiune scrisă anul trecut, în 2018, după evenimentul aniversar SILVA 25 DE ANI, care a avut loc la Moeciu, în perioada 28-30 septembrie 2018

Acum 25 de ani, începeam o călătorie despre care credeam că va fi provizorie, că e vorba de un hobby, de o mică distracție care se va sfârși destul de repede în momentul în care viața mă va așeza pe ACEL făgaș care era în mintea mea.

Ceea ce nu știam este că eu eram deja așezat acolo, și poate de fapt nici nu voiam să cred că acela este drumul care mi-a fost menit. Eram tânăr și entuziast, plin de vise, dorințe, planuri, țeluri. Visam mareț, ceea ce uneori mă făcea să par copilăros și neserios, dar mie nu-mi păsa. Eu știam că voi ajunge acolo SUS unde mă vedeam. Singurul lucru care nu se potrivea în dorința mea era calea prin care acest lucru va deveni realitate.

Niciodată nu am crezut că menirea mea este să ajut oamenii, să le predau, să-i instruiesc, să le arăt calea … până la urmă aveam doar 24 de ani. Cine să te ia în serios la vârsta aceea? Ce experiență de viață poți să ai? Ce experiență în orice domeniu poți să ai la vârsta aceea? Și totuși lucrurile se așezau într-un mod misterios și neînțeles atunci pentru mine.

Au fost momente când voiam să renunț, s-o las baltă, dar drumul, tiptil-tiptil, se așeza din nou în fața mea parcă spunâdu-mi : „poate tu renunți la mine, dar eu nu mă las și nu renuț la tine”. Uneori aveam impresia că ne jucăm de-a ascunselea. Eu o apucam pe un drum nou, dar cel vechi reapărea din senin. Totul a mers așa, până când am înțeles și am acceptat că nu e vorba doar de drum, ci și de menire.

Astfel, am descoperit că menirea mea s-a transformat în profesie, o profesie fără nume atunci, dar cu multe denumiri azi, o profesie pentru care școala nu m-a pregătit deloc. În acești 25 de ani și de multe ori, fără să-mi dau seama, am fost trainer, speaker, coach, mentor, manager, instructor, freelancer, antreprenor…acestea sunt denumirile create ulterior ca să definească activitatea și profesia mea și a multora.

La un moment dat, am fost întrebat câte ore am de training și câți oameni am instruit. Nu am știut să răspund la acea întrebare pentru că niciodată nu am făcut acest calcul. Mi s-a parut irelevant, dar curiozitatea nu mi-a dat pace, așa că am început să adun. Când am adunat activitatea mea din toate domeniile unde am profesat în ultimii 25 de ani, am ajuns la următoarele cifre: peste 15.000 de oameni instruiți, peste 13.000 de ore de traininguri, peste 3.000 de ore de coaching și sute de ore de speech-uri motivaționale.

Însă nu cifrele acestea sunt importante pentru mine, ele sunt doar niște numere care îmi arată cât am putut și cât pot să ofer. Cel mai important moment pentru mine este acela când cineva din cei peste 15.000 de oameni îmi trimite câte un mesaj de mulțumire spunând cât de mult li s-a schimbat viața și ce succese au obținut ca urmare a faptului că au participat la unele evenimente cu mine. Atunci când primesc confirmarea că ceea ce fac atinge și schimbă în bine viețile oamenilor, acela este momentul când mă întorc și mă uit în urmă cu mulțumire sufletească, pentru faptul că până la urmă nu am renunțat, ci am mers înainte.

Așa am mers timp de 25 de ani, pe care i-am sărbătorit anul acesta, într-un mod deosebit și special. Am sărbătorit timp de trei zile învățând lucruri noi, dansând, petrecând, cântând; trei zile de surprize și bună dispoziție. Iar, partea cea mai importantă este că am fost înconjurat de peste 100 de persoane minunate, care au avut încredere să pășească în necunoscut împreună cu mine. Am fost înconjurat de prieteni, colegi, familie și împreună cu ei am creat o mare familie Silva. O familie pozitivă, de succes, care merge mereu înainte și găsește soluții la orice situație pe care o întâmpină.

În aceste trei zile minunate am primit de la Mihaela Stroe informații valoroase despre modul în care să-ți îmbunătățești viața. Cu Adrian Dragomir ne-am delectat dezvoltându-ne memoria în moduri rapide și neașteptate, iar de la Monica Dascălu am aflat ce uleiuri esențiale ne pot îmbunătăți performanțele mentale și nu numai. Anca Jugănaru ne-a explicat care sunt lucrurile de la care să nu ne abatem în viață, iar Cristi Lazăr ne-a adus aminte cât de important este să greșești și să înveți din greșeli. Deliciul evenimentului a fost prezența Magdei Oana care a povestit într-un mod deosebit despre începuturile Metodei Silva la Cluj.

Iar eu, Rajko Kuzmanović, sunt aici și voi fi aici și în următorii 25 de ani…

Din ce în ce mai bine!

Lasă un răspuns