fbpx

6 pași pentru gestionarea emoțiilor negative

Ai emoții? Felicitări, asta înseamnă că ești om.

Imaginează-ți că într-o zi te trezești fără EMOȚII. Oare cum ar fi viața ta? Fără teamă, fără tristețe, fără dezamăgire, și deopotrivă…fără bucurie, fără curiozitate, fără încântare, fără speranță? Oare ai mai fi un om…sau pur și simplu un robot?

Toate emoțiile fac parte din experiența ta umană, toate sunt normale și îți pot oferi un sens, o direcție, chiar și cele mai puțin pozitive. Provocarea cu cele din urmă nu este faptul că ele există (toți oamenii le experimentează), ci modul în care tu le gestionezi. (mai mult…)

De ce ne spunem ceea ce nu vrem să ne spunem?

Spune-mi ce îți spui, ca să îți spun ce atragi în viața ta!

Imaginează-ți că ai în fața ta un copil: timid, temător și speriat. Dacă ar trebui să îi spui ceva care să îl ajute, ce i-ai spune? Că nu este bun de nimic, că nu face nimic cum trebuie, că ar fi trebuit să fie ca alți copii? Cu siguranță nu i-ai spune lucrurile astea. Dar ție, de ce ți le spui? (mai mult…)

Ești CONȘTIENT de SUBCONȘTIENT?

Până nu faci subconștientul conștient, îți va conduce viața și tu îl vei numi…soartă! (Carl Gustav Jung)

Imaginează-ți că în interiorul tău există trei indivizi complet diferiți unul față de celălalt: Conștientul, Subconștientul și Inconștientul. Ei sunt trei prieteni foarte buni și unul fără celălalt nu și-ar putea duce la bun sfârșit sarcinile. Lipsa unuia dintre ei ar conduce la un dezechilibru total. (mai mult…)

Coincidențe sau Îndrumare?

Cu toții întâlnim în viață coincidențe. Unele ne bucură pentru că pare că vin la momentul potrivit și ne ajută în rezolvarea problemelor, în timp ce altele ne întristează și le punem pe seama ghinionului…

José Silva considera coincidențele care ne duc la rezultate daunătoare… accidente și pe cele cu rezultate benefice… îndrumare divină! (mai mult…)

Ai grijă ce spui…s-ar putea să se întâmple!

Cuvintele…

Ele ne ajută să comunicăm ceea ce simțim, ceea ce credem, ceea ce ne dorim sau ceea ce gândim. Dar tot ele pot vindeca, pot schimba viața, pot atrage lucruri pozitive sau…negative.

De aceea, cel mai important lucru pe care îl afli în cadrul Cursurilor SILVA este să fii atent la gândurile tale și la cuvintele pe care ți le spui. (mai mult…)