5 lucruri interesante despre MINTEA ta!

Te-ai întrebat vreodată cât de puternică este mintea ta?

Știi deja că elementul principal pe care ne axăm în cadrul Metodei Silva este mintea. Mai bine spus, cum o putem folosi într-un mod special, astfel încât să scăpăm de stres, de insomnii și de dureri de cap, de blocaje, de obiceiuri nedorite și să ne trezim intuiția pentru a lua decizii mai bune.

Bineînțeles, beneficiile sunt mult mai numeroase, iar asta denotă cât de complexă este mintea și cât de importante sunt toate programele mentale după care funcționăm și pe care le accesăm în fiecare zi.

Cea mai mare descoperire la care poți ajunge este potențialul propriei minți.

José Silva a înțeles importanța programelor mentale și a căutat o modalitate prin care să reușim, nu doar să accesăm programele din subconștient, dar să le și schimbăm pe acelea care nu ne sprijină. Așa a ajuns la acest program revoluționar, care se bazează pe echilibru și controlul minții.
Puterea minții a fost, și este, un subiect abordat foarte des, tocmai de aceea ne-am gândit să îți transmitem 5 aspecte interesante despre ea.

• Conform statisticilor în fiecare zi ne trec prin minte circa 60.000 de gânduri

Se spune că trecutul, prezentul și viitorul sunt modelate de gândurile noastre și de energia pe care ele o au. Tocmai de aceea punem întotdeauna accent pe observarea gândurilor și pe reformularea acelora care ne sabotează. Bineînțeles, este imposibil să fii conștient de fiecare gând care îți trece prin minte, dar cu tehnicile potrivite poți învăța să le identifici pe acelea care nu îți servesc și mai ales pe acelea care se repet în fiecare zi. Repetiția este un proces vital, mai ales când vorbim de implementarea unor obiceiuri sau convingeri noi.

• Creierul și mintea sunt active non stop

Mintea este responsabilă de funcționarea eficientă a funcțiilor din corpul nostru. Tocmai de aceea ea are o activitate continuă, chiar și atunci când dormim sau visăm. Ce diferă totuși? Sunt frecvențele creierului și nivelul care coincide fiecărei frecvențe. Atunci când suntem treji şi activi, vibrația medie a creierului are între 14 şi 21 de ciclii pe secundă. Aceasta este prima frecvență. Cercetătorii denumesc starea normală de veghe – nivel beta.

Când ne pregătim de culcare şi adormim, pulsaţiile creierului se răresc.

Când vibrațiile sunt mai lente, adică între 7 și 14 Hz ajungem în frecvența alfa. Acest nivel este asociat cu creativitatea, vizualizarea, imaginația, intuiția și visarea cu ochii deschiși. Urmează theta și delta, frecvețe în care undele cerebrale scad și mai mult, ele fiind  asociate somnului profund.

• Până la vârsta de 14 ani, sunt stocate în minte aproximativ 85% din programe

Când suntem copii asimilăm tot ceea ce vedem și auzim în jurul nostru, de aceea are loc și această programare timpurie.

Interacțiunile și exemplele pe care le primim, se transformă ulterior în programe care ne influențează comportamentul, deciziile și acțiunile. Poate că în anumite momente chiar nu înțelegem de ce am reacționat sau am gândit într-un anumit mod. Răspunsul poate fi în aceste setări mentale care rulează în subconștient și care, de cele mai multe ori, ne influențează viața.

• Importanța simțurilor în crearea amintirilor

Ți s-a întâmplat să auzi o melodie și să declanșezi automat o amintire din trecut? Sau poate ai mirosit o aromă și automat mintea ta a adus la suprafață un anumit moment din trecut? Toate acestea se întâmplă deoarece simțurile noastre sunt prezente ori de câte ori experimentăm ceva și toate informațiile din acel moment se stochează în subconștient. Prin acest mecanism ne putem da seama cât de complexă este mintea și cât de ușor înregistrează orice informație din jur.

• Mintea are o parte conștientă și una subconștientă

Partea cea mai interesantă este că suntem conștienți doar de 5% din activitatea cognitivă. 95% din activitea creierului nostru merge dincolo de mintea noastră conștientă. Cu alte cuvinte subconștientul are un impact mult mai mare asupra modului în care funcționăm zilnic.

Citește mai multe aici: Ești CONȘTIENT de SUBCONȘTIENT?

Cât de puternică este mintea ta? Studiile lui José Silva au demonstrat că nu există practic, limite cu privire la ceea ce mintea poate obține.

Te așteptăm la cursurile Metodei Silva, în cadrul cărora descoperi tehnicile practice bazate pe meditație dinamică și relaxare.

Ne găsești și pe pagina de facebook Metoda Silva România, unde te ținem la curent cu toate evenimentele pregătite special pentru tine!

Din ce în ce mai bine!