Rajko Kuzmanovic – Director şi Instructor Metoda Silva România

Sunt sârb de origine, născut la Belgrad, Serbia. Am descoperit Metoda Silva în anul 1990, citind un interviu cu instructorul metodei Silva din Serbia, care mi-a stârnit curiozitatea pentru că era vorba despre o metodă de control mental şi de gestionare a stres-ului bazată pe cercetări ştiinţifice. În plus, în interviu se menţiona că este un curs practic, adică ceea ce înveţi acolo poţi aplica imediat în viaţa ta personală şi profesională.

Am participat la curs şi am luat decizia fermă de a deveni şi eu instructor Silva. Am adus Metoda Silva în România în ianuarie 1994 şi până acum aproximativ 7.000 de oameni au urmat cursurile noastre. Aplic Metoda Silva de peste 25 de ani şi  am acumulat numeroase experienţe personale benefice folosind-o. În timp, am descoperit că am talent şi de a transmite informaţiile, deoarece sunt motivat de faptul că pot să le dau şi altora certitudinea că îşi pot realiza orice vis pe care îl au.

Dacă ar fi să enumăr câteva dintre beneficiile concrete pe care Metoda Silva ţi le aduce în momentul în care începi să o practici, iată-le:

1. Metoda Silva te ajută să îţi transformi visele în realitate.

2. Metoda Silva te susţine să materializezi ceea ce îţi imaginezi într-un mod armonios, fără stres.

3. Metoda Silva te ajută să iei cele mai bune decizii pentru tine pe baza propriei intuiţii.

În calitatea mea de director al Metodei Silva România, îmi propun ca în anii următori să dezvolt în continuare produsele Metodei Silva (SLS, SIS, seminarii practice, tabere, etc.) şi să îmi duc la bun sfârşit un proiect de suflet în care doresc să pun la dispoziţia tuturor celor interesaţi de Metoda Silva cursuri şi în format electronic. 

ANCA JUGĂNARU

Sunt absolventă a Facultății de Fizică din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu o carieră de peste 22 de ani ca profesor de fizică la catedră.

Am absolvit cursurile Metoda Silva în anul 2005 și din 2007 le predau ca și instructor. Am avut șansa să întâlnesc un mediu, o filosofie și niște valori care stăteau de ani de zile ca într-un cocon și îmi era teamă să le integrez în normele sociale.

Odată cu acest stil de viață care este Metoda Silva și cu un mentorat de excepție, valorile și-au găsit locul firesc în interiorul și exteriorul meu: gândirea pozitivă, meditația dinamică, vizualizarea creativă și perfecționarea intuiției îmi construiesc o stare din ce în ce mai armonioasă zi de zi. Coroborând experiența de profesor, educator și părinte cu principiile Metodei Silva, știu că pot face o diferență în creșterea calității relațiilor între părinți și copiii lor și invers, cât și între profesori și elevii lor și invers.

Sunt onorată și bucuroasă să predau Metoda Silva și să întâlnesc de fiecare dată la cursuri oameni care doresc să-și îmbunătățească viața, astfel încât să contribuim împreună la o lume mai bună!

CRISTI LAZĂR

Ca pregătire de bază sunt profesor de educație fizică și sport. Lucrez de peste 18 ani în marketing. Am creat și am participat la dezvoltarea mai multor programe și campanii de succes în mai multe domenii pentru firme foarte mari și mărci renumite. Am participat activ la dezvoltarea industriei entertainment-ului românesc în calitate de manager de spectacole, turnee, artiști, evenimente, emisiuni, campanii media.

Am absolvit cursul Metoda Silva în anul 2001 cu profesorul și „antrenorul” meu Rajko Kuzmanovic. Am înțeles foarte repede că am tot ce îmi trebuie ca să practic tehnicile învățate și să obțin rezultate mai bune în viața mea, adică: Dorință, Încredere și Așteptare. La început, nu am practicat. Însă, după ce viața m-a dus „de sus până jos de tot”, am început să practic tehnicile Metoda Silva și am revenit la cursuri, am aprofundat, am exersat, am obținut schimbări majore în bine în viața mea pe toate planurile și, în special, am îmbunătățit major starea mea de sănătate.

Am împărtășit din experiențele mele, din succesele mele Silva, am frecventat toate cursurile organizate de Metoda Silva și, la sugestia lui Rajko și cu ajutorul său și al lui Sorin Sălăjan, „m-am trezit”… instructor Metoda Silva. Le sunt recunoscător lui Rajko Kuzmanovic, Sorin Sălăjan și Ancăi Jugănaru, iubita și partenera mea, pentru susținerea lor.

Eu cred în simplitate, cred în Dumnezeu și în puterea de a crea pe care i-a dat-o El fiecăruia. Cred în mine, cred ca suntem cu toții un tot unitar și știu că „ceea ce gândește unul, îi influențează pe toți”. De aceea, știu că responsabilitatea mea majoră este „Să fiu și să fac din ce în ce mai bine!”. Mai știu că pot să ajut pe oricine acceptă să primească ceea ce am eu de oferit. Mai știu că mai am încă foarte multe de învățat și sunt gata să învăț.

Abia aștept să cunosc oameni minunați la cursurile Metoda Silva.

ALEXANDRA PANŢU

“Modestia este calitatea celor care nu au calități”, spunea Napoleon Bonaparte.

Acest citat, devenit celebru tocmai datorită personalității și genialității celui care l-a afirmat,  mi s-a părut cel mai potrivit pentru a începe o autocaracterizare. Și aceasta deoarece, de cele mai multe ori, atunci când ți se cere să te prezinți, tinzi să devii modest, din cauza temerii de a nu fi interpretat ca un lăudăros, ca urmare a confuziei ce se produce între intenția de a-ți etala anumite calități și a te lăuda cu acestea.

Sunt, asemeni tuturor, o ființă umană care experimentează viața pe planeta pământ, fiecare în domeniul care l-a atras sau către care s-a lăsat atras. Drumul meu a fost îndreptat, la început, pe cunoaștere, pe observație, pe introspecție, analiză, iar ulterior pe creație. Așa am devenit, din 1994, jurnalist, practicant, apoi, din 2001, consilier în comunicare publică și, mai apoi, din 2008 și până astăzi, consilier în creare și realizare de proiecte aducătoare de beneficii în plan economic, social, cultural.

Calitatea de instructor în Metoda Silva am dobândit-o, recent, în iulie 2014, ca urmare a setei mele, poate prea puternică, de a-mi ajuta semenii în a-și dobândi libertatea: majoritatea, din care și eu am făcut parte, suntem , fără să conștientizăm, prizonierii unor șabloane create, în mod fals, de societatea în care trăim și după care pare că suntem obligați să ne conducem existența și așa prea scurtă. Eliberarea vine odată cu cunoașterea de sine, a forței interioare pe care cu toții o avem în noi, dar pe care nu suntem învățați, de mici, să o folosim spre binele nostru și al celor apropiați, ba chiar al întregii umanități. În mai 2011, drumul meu a făcut o escală, forțată (cineva m-a târât, la propriu, la acel curs, iar astăzi îi mulțumesc pentru aceasta!), la un curs Metoda Silva, la București: atunci am realizat că, cel puțin în ultima perioadă de timp, nu mai dețineam controlul asupra vieții mele, șabloanele societății în care trăiam puseseră deja stăpânire și pe mine și mă îngrădeau, creându-mi momente de dezamăgire, tristețe, neîmplinire pe care nu mi le doream. Acum, după ani de exersare a tehnicilor descoperite de José Silva, din iubire față de oameni, față de care țin să îmi exprim, pe această cale, recunoștința și recunoașterea mea, pot să spun că sunt un om din ce în ce mai liber!

Ca sa devin instructor în Metoda Silva, am avut parte de cei mai buni instructori, aici, în România, profesorii Rajko Kuzmanovic, Sorin Sălăjan, Cristi Lazăr și Anca Jugănaru, dar și ocazia de a fi îndrumată, pe această cale, de directorul Silva International din SUA, Ken Coscia, cel care a lucrat, de tânăr, alături de José Silva. De la toți am învățat ceea ce Jose Silva a descoperit datorită geniului său: o suită de tehnici și instrumente, extrem de facile, prin care orice ființă umană poate deveni – cu condiția să fie mânată de credința că îi stă în puteri – propriul arhitect al unei vieți împlinite, fericite și prospere, pentru a le împărtăși la rândul meu, tuturor celor care doresc să-și ia viața în propriile mâini și s-o trăiască după bunul plac în armonie, echilibru și bunăstare, căci despre asta este vorba.

Ce m-a ajutat să ajung aici? Acele calități care își au originea în forța mea interioară: dragostea de oameni  și de natură, sinceritatea, tenacitatea, spriritul de aventură, ambiția și dorința de libertate.

Vă doresc tuturor o viață din ce în ce mai în controlul vostru!