Important de stiut

Ești CONȘTIENT de SUBCONȘTIENT?

Până nu faci subconștientul conștient, îți va conduce viața și tu îl vei numi…soartă! (Carl Gustav Jung)

Imaginează-ți că în interiorul tău există trei indivizi complet diferiți unul față de celălalt: Conștientul, Subconștientul și Inconștientul. Ei sunt trei prieteni foarte buni și unul fără celălalt nu și-ar putea duce la bun sfârșit sarcinile. Lipsa unuia dintre ei ar conduce la un dezechilibru total.

Conștientul este un individ rațional, analitic și logic. El ne vine în ajutor ori de câte ori realizăm o activitate zilnică: de exemplu atunci când mâncăm, când lucrăm, când citim, când vorbim, dar și atunci când gândim. “EU-ul” nostru, conștientul, ne ajută să conștientizăm realitatea înconjurătoare.

Subconștientul este individul care armonizează mai mereu relația dintre ceilalți doi. Este foarte spontan, responsabil de reacțiile automate, foarte emoționat atunci când trebuie să încerce ceva nou, comod și ancorat în prezent. Deviza lui? Tac și fac.

El se supune mai mereu poruncilor primite de la mintea ta conștientă. Aaa..și încă ceva, subconștientul nu este prea bun la a diferenția un gând bun de unul rău: el materializează gândurile care provin de la Conștient, indiferent dacă sunt gânduri bune sau rele. Astfel, atunci când îți spui/gândești: “eu nu sunt ca…”, “eu nu pot să…”, “este imposibil să fac asta”, “nu sunt bun la nimic”, el se va asigura că va pune în practică ceea ce îți spui, ceea ce crezi despre tine.

Aplicând deviza de mai sus, subconștientul controlează 90% din sistemul nervos, de aceea ne va influența comportamentul mai mult decât o face conștientul.

Putem controla Subconștientul?

Da! Metoda Silva, de peste 50 de ani, oferă participanților la cursuri tehnici speciale de imaginaţie pentru a-şi reprograma subconştientul şi programele negative.

Subconștientul corespunde cu frecvența alfa a creierului. Crezi că este dificil să accesezi această frecvență? Nicidecum! Ce trebuie să faci este doar să te RELAXEZI!

Citește aici articolul: Relaxează-te! Deconectarea de griji, este conectare la scop!

Inconștientul este tipul cu o memorie excepțională. Responsabilitatea lui este să arhiveze toate informațiile cu care venim în contact de-a lungul vieții. El este cel responsabil de acele momente revelatoare când ne întrebăm “Dar oare…de unde știu asta?”. La el, ajungi mult mai greu, deoarece el este activ doar atunci când dormi (desi…el nu doarme niciodată, culmea) sau atunci când ești într-o stare meditativă foarte profundă.

Tu ești conștient de ceea ce îi oferi Subconștientului?

Subconștientul este combustibilul gândurilor tale: ele vor deveni realitate prin intermediul lui. Tocmai de aceea este important ca în fiecare zi să îți propui să fii conștient de gândurile și cuvintele pe care le rostești. Ce face diferența dintre succes și eșec în viața ta? Lucrurile pe care ți le spui ție însuți sau ceea ce spui celorlalți despre tine.

Poate că este un clișeu, poate ai auzit de nenumărate ori fraza aceasta, dar este atât de adevărată încât vrem să îți readucem aminte: ceea ce SPUI și ceea ce GÂNDEȘTI îți construiește realitatea.

Haide să facem un mic exercițiu! Oprește-te din ceea ce faci și spune-ți, în gând sau cu voce tare, SUNT MINUNAT AȘA CUM SUNT ÎN MOMENTUL PREZENT!

Gata! Ai făcut deja primul pas! Pe următorul când îl vei face?

Te așteptăm și pe pagina de facebook Metoda Silva România, unde te ținem la curent cu toate evenimentele pregătite special pentru tine!

ESTE ÎN PUTEREA TA SĂ FII ÎN FIECARE ZI MAI BUN, ÎN ORICE PRIVINȚĂ!

Lasă un răspuns