Important de stiut

Relaxează-te! Deconectarea de griji, este conectare la scop!

Autor – Rajko Kuzmanović – instructor și fondator Metoda Silva Romania

Într-o lume din ce în ce mai conectată, să te deconectezi este cel mai benefic lucru pe care îl poți face! Când a fost ultima oară când te-ai relaxat, în adevăratul sens al cuvântului?

Deși se presupune că relaxarea este un proces care necesită un efort redus, în ziua de azi să te relaxezi devine din ce în ce mai dificil. De ce? Pentru că încetul cu încetul ne pierdem abilitatea de a rămâne concentrați, mai ales că mintea noastră este suprasolicitată. Suntem prea ocupați și, culmea, ne place să fim ocupați. A avea abilitatea de a te relaxa cu ușurință sau de a învăța să te relaxezi în zilele noastre a devenit o provocare pentru unii și o necesitate pentru alții. Se întâmplă din ce în ce mai rar să stăm, DOAR SĂ STĂM. Și totuși, practicată în fiecare zi, relaxarea este cea mai importantă resursă de energie, echilibru și cunoaștere de sine.

Relaxarea – stare a minții

Diversele tehnici prezentate în cadrul cursurilor Silva, au ca scop principal învățarea utilizării frecvenței Alfa a creierului, iar la baza acestora stă relaxarea profundă, îmbinată cu imaginația, și creativitatea. Stăpânirea stării de relaxare și practicarea ei cât mai des posibil are numeroase beneficii, atât pentru corp, cât și pentru minte. Relaxarea profundă nu numai că ne dă prilejul să visăm cu ochii deschiși la ceea ce ne dorim, ea ne ajută să devenim conștienți de trăirile și emoțiile noastre.

Relaxarea înseamnă DETAȘARE, liniște și acceptare. Detașare de multitudinea de lucruri inutile care dau buzna în mintea noastră toată ziua. Liniște în exteriorul tău, dar mai ales în interiorul tău. Și acceptare. Să accepți faptul că este normal să stai fără a te simți vinovat de acest fapt.

Relaxarea și creativitatea

Cineva spunea că “cele mai bune idei vin atunci când facem duș.” Arhimede fiind cel mai bun exemplu în acest caz și, desigur, al său faimos: “Evrika”. În momentul în care ne relaxăm, creierul intră într-o stare propice apariției ideilor creative. De aceea, este mai puțin probabil să găsim soluții pentru anumite probleme când ne batem capul cu ele. Această stare de relaxare permite ideilor și soluțiilor dezvoltate de subconștient să iasă la suprafață.

J.R.R. Tolkien, renumitul scriitor englez, autor al binecunoscutelor cărți fantastice Hobbitul și Stăpânul inelelor a spus așa: „Nu toți cei care rătăcesc sunt pierduți.”, în sensul în care relaxarea te face să “rătăcești” în adâncul minții și să descoperi potențialul uriaș pe care îl ai. Nu degeaba ne întrebau părinții când eram mici și visam cu ochii deschiși: “Pe unde îți umblă mintea?”. Eram mici și visam, ne plăcea să visăm.

Metoda Silva își propune să te facă să visezi din nou. Să te facă mai conștient, mai prezent, mai creativ. Soluțiile practice pe care le descoperi la cursurile Silva, te ajută să descoperi cât de multe poți realiza doar…relaxându-te.

Lasă un răspuns