Important de stiut

De ce ne spunem ceea ce nu vrem să ne spunem?

Spune-mi ce îți spui, ca să îți spun ce atragi în viața ta!

Imaginează-ți că ai în fața ta un copil: timid, temător și speriat. Dacă ar trebui să îi spui ceva care să îl ajute, ce i-ai spune? Că nu este bun de nimic, că nu face nimic cum trebuie, că ar fi trebuit să fie ca alți copii? Cu siguranță nu i-ai spune lucrurile astea. Dar ție, de ce ți le spui?

Cercetătorii au demonstrat, în numeroase studii, că majoritatea dialogurilor noastre interioare sunt negative, afectându-ne motivația și potențialul. Tot ele sunt sursa unor sentimente precum mânie, iritare, frustrare sau chiar dezamăgire. Orice vrem să facem, suntem opriți de gândul: Dar cum voi fi când voi face asta? Ce se va întâmpla? Oare pot eu face asta? Sunt suficient de bun/pregătit? Astfel de întrebări, nu numai că ne omoară visele, speranțele și fericirea, dar ne opresc din a vedea frumusețea vieții.

Tu cum vorbești cu tine? 

Ce îți spui dimineață când te privești în oglindă?
Ce îți spui la muncă?
Ce îți spui atunci când greșești?
Ce îți spui când ai parte de provocări?
Ce îți spui atunci când nu reușești să faci ceva ce ți-ai propus?

Cuvintele pe care ți le spui în minte, acel dialog interior pe care îl ai tu cu tine însuți, îți influențează major viața, realizările și oportunitățile de a te dezvolta.
Toate acele cuvinte și gânduri, pe care ți le spui TU ȚIE, rulează permanent în mintea ta și îți construiesc realitatea. Dialogul interior creează realitatea, deci îți dictează viața. De aceea este important să vorbești blând cu tine, să te accepți și să te iubești așa cum ești.

Ce voce are cel mai mare impact asupra noastră? Propria voce!

Pe parcursul vieții vom resimți cel mai profund ceea ce noi înșine ne spunem. Dar ceea ce ne spunem, depinde foarte mult și de ceea ce auzim în jurul nostru: ceea ce auzim de la cunoscuți despre noi, poate chiar și de la necunoscuți, dar și de la ceea ce dictează societatea, mass-media, social media etc.

De multe ori sursa unui dialog interior negativist este comparațiaDe ce nu pot să fiu și eu ca el/ea? De ce nu pot avea ceea ce are el/ea?

Deși fiecare om are însușiri măsurabile, cum ar fi înălțimea sau greutatea, tu însemni mult mai mult decât expresia ta fizică. Adevărata ta putere se află în acea parte a ființei care nu poate fi măsurată. Atunci când te compari cu alți oameni, te simți inferior și nu te poți accepta așa cum ești.

Tu ești unic, ești o ființă minunată, specială și diferită.

Louise L. Hay spunea că iubirea de sine este precum o baghetă magică și că dacă te poți iubi pe tine însuți, dacă îți poți iubi fiecare părticică din tine, în viața ta se pot petrece miracole incredibile.

Renunță la dialogul negativ cu tine și înlocuiește afirmațiile distructive cu unele pline de compasiune și afecțiune. Nu este ușor să faci o astfel de schimbare, necesită timp și exercițiu, dar o poți face!

În cadrul cursurilor Silva o componentă foarte importantă și abordată de instructori este dezvoltarea tiparelor de gândire pozitivă. Tehnicile practice te ajută să elimini acele programe negative din subconștient, înlocuindu-le cu programe care au ca finalitate bunăstarea ta: fizică și psihică.

Te așteptăm la cursurile Silva și te anunțăm că am dat start înscrierilor la primul curs Silva Life System cu Rajko Kuzmanović, ce va avea loc în ianuarie 2021.

Hai să facem un mic exercițiu! Oprește-te din ceea ce faci și imaginează-ți că în fața ta este cea mai importantă persoană pentru tine: mama, tata, sora, prietena cea mai bună. Acum gândește-te la ceea ce îți spui ție. I-ai spune și persoanei din fața ta?

Te așteptăm și pe pagina de facebook Metoda Silva România, unde te ținem la curent cu toate evenimentele pregătite special pentru tine!

ESTE ÎN PUTEREA TA SĂ FII ÎN FIECARE ZI MAI BUN, ÎN ORICE PRIVINȚĂ!

Lasă un răspuns