Despre intuitie

Ce se întâmplă dacă îți asculți intuiția?

Ai curajul să îți asculți inima și intuiția. Ele stiu deja ceea ce vrei tu să devii cu adevărat. (Steve Jobs)

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că un lucru nu este pentru tine? Să simți că ar fi bine să îl respingi sau să îl accepți, dar dacă te-ar întreba cineva DE CE…nu ai putea explica?

Fie că îi spui voce interioară, presentiment, al șaselea simț, bănuială sau presimțire, intuiția joacă un rol foarte important în viața fiecărui om.

Ce este Intuiția?

Intuiția este o capacitate înnăscută a ființelor umane ce presupune, în primul rând, perceperea acelor informații care susțin evoluția. Ea este percepută ca o cunoaștere profundă și instantanee a realității, care nu depinde de rațiune sau logică. Practic, noi putem cunoaște sau percepe adevărul fără ajutorul minții logice și fără a ne afla într-o stare 100% conștientă.

Dincolo de perceperea acestor informații externe există un alt element ce caracterizează acest simț și anume traducerea acestor informații.

Cum se manifestă intuiția?

După cum am spus deja, intuiția se manifestă prin anumite senzații, emoții puternice sau chiar dureri în corp, stări de presiune și coincidențe inexplicabile. Este ca și cum Universul acționează asupra noastră prin câmpul său energetic și…ne oferă un semn. Dar pentru a recunoaște intuiția și a o pune în practică, este necesar să fim atenți, să ascultăm și să verificăm senzațiile pe care la avem în stomac, în inimă și oriunde în corp.

Teama inexplicabilă, îndoiala, fluturaşii în stomac…toate aceste senzaţii instantanee apar atunci când anumiţi neurotransmiţători, specifici intuiţiei, intră în acţiune.

Uneori știi pur și simplu!

Exact asta simți atunci când intră în scenă intuiția: știi. Știi că ceea ce faci, că drumul pe care vrei să îl alegi, că decizia pe care vrei să o iei, este cea potrivită.

Dezvoltarea intuiției duce către dezvoltarea interioară a ta. Dezvoltarea intuiției este ca învățarea oricărei alte abilități. Cu cât exersezi mai intens, cu atât devii mai bun!

Atunci când ești unde trebuie să fii și faci ceea ce trebuie să faci, te simți împlinit și gata pentru noi provocări. Îți cunoști potențialul și simți că ceea ce faci are un sens. Imaginează-ți că intuiția este precum un GPS care te direcționează pe drumul corect și te umple de energie la fiecare staționare.

În cursurile de dezvoltare personală se vorbește rareori despre intuiție, deși ea susține de fapt toate celelalte acțiuni pe care le putem practica pentru a învăța noi comportamente și abilități.

Metoda Silva, spre deosebire de alte sisteme de dezvoltare personală și self help aduce o mulțime de exerciții și soluții practice care dezvoltă intuiția și acoperă principalele provocări din viață: controlul obișnuințelor, controlul durerii, al somnului, a capacității de învățare, memorare și multe altele.

Te așteptăm și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/MetodaSilvaRomania  unde te ținem la curent cu toate cursurile și evenimentele marca Metoda Silva!

Din ce în ce mai bine,

Metoda Silva