Important de stiut

5 expresii/cuvinte de evitat în discuțiile de zi cu zi

Dacă nu îți place ceea ce primești, gândește-te la ceea ce dai.

Te-ai gândit vreodată că ceea ce spui zilnic vindecă, aduce înțelegere, pace, încurajare sau dimpotrivă, rănește, și descurajează? Cuvintele au un impact mai mare decât crezi, mai ales asupra noastră și a destinului nostru.

Un om care cunoaște puterea cuvintelor devine atent la conversațiile sale.

 Propune-ți ca într-o zi să fii atent la conversațiile tale și la energia pe care o au cuvintele și expresiile pe care le folosești. Sunt constructive sau descurajante?

Cu siguranță în experiențele tale ai întâlnit persoane pline de energie și optimiste, dar și persoane deprimate, obosite sau stresate. Așa este că vocabularul celor două tipuri de oameni a fost diferit?

De ce? Pentru că de foarte multe ori expresiile pe care le folosim sunt proiecții ale modului în care ne simțim. Practic prin aceste cuvinte ne caracterizăm și le arătăm celorlalți ce credem cu adevărat despre noi înșine. În timp ele devin automatisme și le rostim inconștient fără să ne dăm seama că ele ne pot influența ziua sau efectiv modul în care ne simțim, ne pot bloca și ne pot limita.

Sunt foarte îngrijorat! Mă poți ajuta?

Sunt un picuț preocupat în legătură cu ceva. Mă poți ajuta?

Sesizezi diferența? Da, practic am spus același lucru, dar intensitatea celor spuse este foarte diferită. Și trebuie să recunoști că de multe ori te confruți cu anumite provocări care poate nu sunt chiar atât de grave, însă modul în care vorbești despre ele intensifică gravitatea în loc să o atenueze.

Sunt foarte multe cuvinte și expresii cu o energie negativă pe care ar fi benefic să le eviți, însă astăzi îți prezentăm câteva dintre ele.

1. Ai grijă!

Ai grijă să nu cazi, ai grijă să nu te lovești, ai grijă să nu te tai, ai grijă cum traversezi strada. Intențiile acestor expresii sunt bune, însă oare ne place să avem griji? Ne place să ne îngrijorăm? Dacă nu ne place, de ce le spunem altora să aibă griji?

Când le spunem celor din jur așa, le conferim o stare de alertă care atrage și mai mult acel eveniment care chiar nu vrem să se întâmple.

Înlocuiește “ai grijă” cu fii atent. Pentru că până la urmă asta îți dorești. Ca persoanele dragi ție să fie atente și conștient, nu să aibă griji.

2. Problemă

Din păcate expresia “din țânțar armăsar” se aplică foarte bine atunci când vine vorba de situațiile mai puțin plăcute cu care ne confruntăm și pe care le numim probleme. Dacă îi spui cuiva că ai o problemă, deja respectiva persoană se va gândi la ceva grav. Și cine știe, poate chiar vei atrage probleme. Cu cât vei vorbi mai mult de probleme, cu atât mai negativ va deveni mindset-ul tău.

Înlocuiește “problemă” cu proiect, provocare, situație, acțiune.

3. NU

Cum ar fi dacă ai scoate negația din vocabularul tău și ai înlocui expresiile și afirmațiile negative în unele pozitive și clare?

Nu știu, nu pot, nu merge, nu reușesc, nu vrei să mergem?, nu-i așa?

Dacă ar trebui să numeri de câte ori folosești negația pe zi, cred că ai fi surprins.  Și nu numai că o folosești în comunicarea cu ceilalți, ba chiar o folosești cu tine însuți când devii propriul tău critic. Autosugestia negativă este un obicei foarte des întâlnit. Este posibil să nu îți dai seama că faci acest lucru, tocmai pentru că îl faci prea des și cu prea mare ușurință.

Schimbă modul în care te exprimi și vei simți cum energia din jurul tău se va schimba.

Transformă nu pot în fac tot posibilul să

Tranformă nu merge în încă lucrez la

Tranformă nu știu în trebuie să învăț

Acordă mai multă atenție cuvintelor. Străduiește-te să îi transmiți subconștientului că poți realiza orice. Chiar poți realiza orice, dacă îți dorești cu adevărat și muncești pentru asta!

4. Încerc

Când spui încerc, înseamnă că deja te aștepți ca rezultatul să nu fie unul excelent și pui în față nesiguranța. De ce? Pentru că te învârți în cerc, exact cum spune și cuvântul și asta îi transmiți și subconștientului tău. Analizează situațiile în care folosești cuvântul încerc și observă credințele limitative, convingerile false și obstacolele pe care le ai acolo.

Înlocuiește încerc cu reușesc, vreau sau mă străduiesc.

5. Cuvinte cu încărcătură negativă

Este imposibil, este greu, ce dezastru, ce ghinion, este groaznic, este rău, ce haos… Doar câteva dintre numeroasele cuvinte care au o energie negativă și pe care le folosim inconștient.

De aceea, cel mai important lucru pe care îl afli în cadrul Cursurilor SILVA este să fii atent la gândurile tale și la cuvintele pe care ți le spui.

Fii conștient de cuvintele pe care la utilizezi și în momentele în care observi că acestea sunt negative și nefolositoare, oprește-te și reformulează-le: la prezent și afirmativ.

Conștientizează puterea cuvintelor tale și vei deveni din ce în ce mai bun, în fiecare zi!

Intră în posesia unor tehnici rapide de programare a subconștientului și transformă imposibilul în posibil! Te așteptăm la primul Modul Silva Life System ce va avea loc luna aceasta!

Din ce în ce mai bine,

Metoda Silva

Lasă un răspuns