Meditația dinamică – cheia către accesarea subconștientului

Găsește o poziție confortabilă, închide ochii, inspiră adânc și în timp ce expiri repetă și vizualizează mental numărul 3 de trei ori. Inspiră încă o dată adânc și în timp ce expiri, repetă și vizualizează mental numărul 2 de trei ori. Mai inspiră o dată adânc și în timp ce expiri repetă și vizualizează, mental, numărul 1 de trei ori.  Acum te afli la nivelul I, nivelul de bază.

Așa sună prima parte a unei meditații dinamice din cadrul Metodei Silva.

Deși principiile sunt aceleași în cazul tuturor meditațiilor (ochii închiși, respirație profundă, vizualizarea unor imagini mentale, stare de prezență), prin meditația dinamică treci dincolo de atenția asupra unui gând. De fapt, treci la următorul pas: accesezi subconștientul, lucrezi cu el, lucrezi cu gândurile și cu programele mentale care se află aici. Cu alte cuvinte, îți pui mintea la treabă.

Așa, nu numai că reușești să te relaxezi fizic, dar în același timp creezi noi perspective în mintea ta, noi cărări neuronale care pur și simplu te ajută să vezi lumea în mod diferit.

Toate astea se întâmplă atunci când, prin meditație activă, scad impulsurile electrice ale creieruluiaccesezi nivelurile joase ale acestuia (alpha, theta), dar în același timp rămâi treaz și încă ai puterea să generezi gânduri sau să le controlezi.

Cea mai valoroasă unealtă pe care o avem este tehnica vizualizării mentale. (Jose Silva)

Jose Silva considera că scopul pentru care a fost concepută mintea noastră este acela de a o antrena pentru activități dinamice. El spune că “odată ce ai atins nivelul meditativ, să stai pur și simplu acolo și să aștepți să se întâmple ceva nu este suficient. Este frumos și liniștitor și contribuie la sănătatea ta, dar acestea sunt realizări modeste în comparație cu ceea ce este posibil.”

Și da, mintea noastră este incredibil de puternică și are un potențial uriaș. Dar pentru a scoate la suprafață întregul potențialul, este necesar să lucrăm cu ea.

Când îți folosești mintea, în mod dinamic, ajungi să rezolvi orice provocări, indiferent de natura lor. Și faci asta pentru că te duci exact la sursa gândurilor sau convingerilor cu care întreții acele provocări în viața ta. Care este sursa? Subconștientul!

Aici se află tot. Ceea ce suntem, este ceea ce se află în subconștient. Asta pentru că 95% din ceea ce facem în fiecare zi (alegeri, judecăți, opinii) este influențat de el și de absolut toate informațiile care s-au stocat aici, încă din copilărie.

Vestea bună este că prin meditația dinamică poți introduce programe care să te susțină și să le modifici pe cele care te încurcă. Asta pentru că încă de la început îți setezi un scop foarte clar, adică întotdeauna știi pentru ce meditezi și te setezi mental pentru a obține un anumit rezultat.

Pe lângă asta, meditația dinamică a Metodei SILVA este formată din două componente foarte importante:

• relaxarea fizică și concentrarea atenției pe diferite părți ale corpului, eliberând și relaxând tensiunea și presiunile;
  • relaxarea mentală, adică cufundarea în anumite scene de liniște prin imaginație și vizualizare creativă.

Toate aceste elemente te conduc spre o stare în care crește capacitatea de vindecare a corpului, în care ușor și fără efort vin la tine idei creatoare, soluții pe care poate altfel nu le-ai vedea și ai revelații care să îți schimbe viața în din ce în ce mai bine!

Dacă vrei să descoperi CUM să te relaxezi fizic și mental, te invităm pe canalul de youtube a fondatorului Metodei Silva în România – Rajko Kuzmanović.

Găsești aici meditații speciale, menite să te elibereze de tensiunile interioare și să îți modifice starea de spirit.

Între timp, te așteptăm la cursurile Metodei Silva, în cadrul cărora descoperi tehnicile practice bazate pe meditație dinamică și relaxare.

Ne găsești și pe pagina de facebook Metoda Silva România, unde te ținem la curent cu toate evenimentele pregătite special pentru tine!

Din ce în ce mai bine!