Despre inspiratie

Metoda Silva – Despre inspiratie si idei. Exemple reale.

Autor: Metoda Silva

Descopera-ti inspiratia interioara

José Silva obisnuia sa demonstreze un experiment de creativitate cu copii in orasul sau natal, Laredo, Texas. El le cerea copiilor sa se gandeasca la solutii pentru o problema specifica in timpul in care erau in Beta, sau starea de trezie a creierului.

El ii ghida apoi in nivelul Alfa al mintii, sau starea de meditatie si le spunea sa se gandeasca si la alte solutii. Copiii au fost mereu capabili sa produca mai multe idei din nivelul Alfa.

De unde vin ideile?

Pentru autorul de bestseller, Richard Bach, un absolvent Metoda Silva, ideea a venit de la o pasare. Bach a spus asta intr-un interviu citat in noiembrie 1972 in Harper’s Bazaar.

„Mergeam de-a lungul drumului intr-o seara ingrijorandu-ma in privinta chiriei, cand am auzit o voce spunand, Pescarusul Jonathan Livingston. Dar nimeni nu era acolo. Nu aveam nici cea mai vaga idee ce insemna. Cand am ajuns acasa, am avut o viziune cu un pescarus zburand si am inceput sa scriu. Povestea sigur n-a izvorat din nicio inventie constienta din partea mea. Eu doar am scris ceea ce am vazut.”

Instructorul Silva Wingate Paine ne-a spus restul povestii in timpul sesiunii de training a instructorilor din Laredo, nu mult dupa ce cartea a devenit bestseller.

Wingate a spus ca Bach scrisese primele doua treimi ale cartii dintr-o experienta similara cu starea de „reverie” unde un pescarus mare a aparut si i-a spus,

„Scrie dupa dictare, am o poveste pentru tine.” Dar pasarea a disparut inainte sa termine povestea. Wingate a spus ca Bach i-a zis ca nu stia cum sa faca pasarea sa se intoarca pentru a putea sa termine cartea, pana cand a absolvit cursul Metoda Silva.

Apoi a aflat cum sa obtina acea experienta similara cu starea de „reverie” si sa-l invite pe Pescarusul Jonathan Livingston la un nivel creativ al mintii pentru a-i spune si restul povestii.

Bach a spus intr-un articol din Harper’s Bazzar ca pana sa participe la cursul Silva, a ajuns la concluzia ca „exista unele capacitati ascunse si puteri care pot fi invatate. Cred ca exista un principiu extrem de placut in spatele existentei – fa ceea ce iubesti si vei fi ghidat. Seamana cu pilotarea unui avion: Trebuie sa ai incredere in ceea ce nu poti vedea.

Pescarusul Jonathan Livingston a devenit un succes imediat. Cartea a fost un bestseller si filmul bazat pe carte a avut un succes impresionant. De fapt, Pescarusul Jonathan Livingston si cartile pe care Bach le-a scris ulterior au ajutat la trezirea spiritualitatii la nivel planetar ajutand oamenii sa inteleaga si sa-si accepte propria spiritualitate.

Studiile arata ca atunci cand functionam in Nivelul Alfa, creativitatea este sporita. Urmand cursul Silva Life System, vei invata sa intri in nivelul Alfa atunci cand vei dori si apoi, sa iti folosesti mintea creativa care te ajuta sa gasesti solutii la probleme, sa-ti dezvolti creativitatea sau sa lasi inspiratia sa curga.

Lasă un răspuns