Despre creier si minte

Mintea Infinita

Autor: Sorin Salajan

Mintea noastra rationala este ca un computer. Mintea intuitiva pe de alta parte, ne permite accesul catre o sursa infinita de informatii – e ca si cum ar fi conectata la izvorul universal de intelepciune.

Auzim adesea ca oricine isi poate controla directia gandurilor si tiparele lor, iar acest lucru este perfect adevarat – singura conditie fiind sa stim cum putem face asta. Specialistii in neurostiinte ne ajuta mult in aceasta privinta, oferindu-ne tot mai multe studii si teste stiintifice care sustin tehnicile de control mental.

Cand vorbesc despre intuitie, multi folosesc expresii ca “al saselea simt”, “presimtire” sau “instinct” care sugereaza oarecum, ca abilitatea de a accesa, procesa si folosi informatia primita la nivel intuitiv, se face fara a apela la cele cinci simturi fizice. Dar asta e departe de adevar.

Laura Silva – presedinta Silva International – explica acest lucru, folosind exemplul in care cineva spune atunci cand descrie o experienta intuitiva: “Am vazut intr-o sclipire ca..” sau “Inima-mi spune ca..”  Asta arata in mod clar cum informatia este primita prin cele cinci simturi iar Tehnicile de Programare Neurolingvistica spun acelasi lucru.

Inseamna ca daca observam tot mai mult felul in care primim si procesam informatia si crestem constientizarea acestui fapt, reusim sa ne dezvoltam intuitia. Iar cand incepem sa ne pregatim in aceasta directie, experimentam rezultate remarcabile in fiecare domeniu al vietii noastre!

Metoda Silva a demonstrat ca nu exista practic, limite cu privire la ceea ce mintea poate obtine, totusi una este sa auzim oamenii ca vorbesc despre acest lucru si alta este sa experimentam rezultatele – e ca si cum am crede pe cineva care ne povesteste cat e de dulce si aromat un fruct copt, fara a-l gusta.

Daca va intrebati la ce va poate folosi ea, gasiti mai jos cateva repere:

  • Cresterea capacitatii creative
  • Descoperirea vocatiei
  • Depasirea limitelor fizice
  • Imbunatatirea relatiilor
  • Dezvoltarea judecatii cu privire la deciziile financiare

Imaginati-va ca sunteti atat de puternic intuitiv incat nu va mai indoiti vreodata de directia pe care o aveti de urmat.

Imaginati-va cum acest lucru va potenteaza cariera, afacerile, relatiile, finantele si cresterea personala deopotriva. Imaginati-va ca va puteti baza pe aceasta voce interioara puternica ce va ofera raspunsuri la toate intrebarile si nu va paraseste niciodata.

Toate acestea nu sunt destinate numai celor norocosi, pentru ca intuitia puternica este ceva ce se invata, se practica si se rafineaza. Tehnicile metodei Silva au fost perfectate timp de cinci decenii si fac ca acest proces sa fie sigur, eficient si facil.

Va puteti descatusa acest potential intuitiv – este un drept primit prin nastere, iar peste 6 milioane de absolventi Silva au facut-o deja in lumea intreaga.

Lasă un răspuns